A Neptun Mentőcsapat önkéntesei is részt vettek az I. Duna Kötéltechnikai Mentőversenyen.

A Neptun Mentőcsapat önkéntesei is részt vettek az I. Duna Kötéltechnikai Mentőversenyen.

A Neptun Mentőcsapat önkéntesei is részt vettek az I. Duna Kötéltechnikai Mentőversenyen. Mentés másként csapatnév alatt indulva .

A verseny 2023.08.25.-26.-án került megrendezésre és négy helyszínen zajlott, már a kora hajnali órákban megkezdődött megmérettetés.

Az egyik helyszín a Rókahegy volt, ahol egy lezuhan sziklamászót kellett gyors és szakszerű elsősegélynyújtás utàn lejuttatni a hegyről. Következő helyszín a Deák tér volt, ahol a műszaki hibás óriáskerék gondolájából kellett a bajbajutottat a földre segíteni.

Aztán a Duna rakpartja felé vettük az irányt, ahol egy turista esett a dunapart kövei közzé. A helyszínen elmondtàk, hogy a sebesült potenciális gerincsérült, jobb lábán artériás vérzés és nyílt törés látható, az elsősegélynyújtás közben a keringése leállt és az újraélesztést meg kellett kezdeni. Mentős kollégák segítségével az újraélesztés sikerült a beteg állapotának stabilizálása utàn megkezdtük a kiemelését.

Negyedik helyszínünk, egyben az utolsó a Corvin negyed volt, ahol egy túlsúlyos beteget kellet a nyolcadik emeletről lejuttatni. A több mint 150 kilós sèrültet a lépcsőhàzban forgatva tudtuk emeletről emeletre lejuttatni a földszintre.

Csapatunk a neves megmérettetésben a 4.helyezést érte el. Önkénteseink jövőre újra nekivágnak a megmérettetésnek!